QUi som

El Projecte Sèpia és impulsat per dues persones, tot i que també hi ha un gran ventall de col·laboradors. I entre tots ho em fet possible


ISAAC MOYA

He nascut i he crescut a la vora del mar, sempre vinculat amb els artesans del mar. Des de petit he vist com el mar s’ha anat degradant sense que ningú fes res per protegir-lo. Vaig voler aportar millores al Mar a través dels pescadors, que son les persones que més hores passen al mar i que millor el coneixen. Per això vaig anar a estudiar l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de l’Ametlla de Mar, fins obtenir el grau de Tècnic en Pesca i Transport Marítim. Em vaig interessar per els impactes de les diferents modalitats de pesca, des de la pesca d’altura fins a la pesca litoral. He estat al palangre de la tonyina vermella, a l’arrossegament, al palangre de fons al golf de Lleó i a la teranyina per l’anxova i la sardina a l’Escala. A tot arreu he vist males pràctiques i sobrepesca pels pescadors i molt poca vigilància i control per l’administració. He vist com els biòlegs i els científics eren rebuts amb desconfiança per els pescadors. Vaig comprendre que si volia fer millores en el sector de la pesca les havia de fer des de dintre del mateix sector. Per això em vaig comprar un petit bot de pesca d’arts menors, que vaig anar restaurant durant els hiverns.


Quan vaig calar una línia de caducs i vaig observar que s’omplien d’ous de sèpia i de calamar vaig comprendre que els cefalòpodes tenien dificultats per trobar llocs naturals on posar els seus ous.

Un dia vaig assistir a una xerrada sobre les actuacions que el Parc Natural del Montgrí, illes Medes i Baix Ter havia realitzat per ajudar a les sèpies i als pescadors de l’Estartit. Des seguida vaig comprendre que aquest projecte tenia grans possibilitats de millorar el sector de la pesca artesanal i d’aconseguir una pesca sostenible. Em vaig proposar importar el projecte sèpia a la Confraria de l’Escala.

Sento que tinc una responsabilitat en aconseguir que la pesca sigui una forma de vida digna i que sigui sostenible per al pescador i per a les espècies pescades.


BORIS WEITZMANN

Vaig estudiar Biologia portat per la meva passió per conèixer la natura. A mesura que descobria els problemes que l’amenacen, despertava en mi la necessitat de protegir el nostre entorn. Durant més de deu anys he treballat al Consejo Superior de Investigaciones Científicas a Blanes, estudiant les espècies invasores marines i l’estat del litoral català. Fa tres anys que treballo al Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter divulgant els seus valors naturals i la necessitat de preservar-los. Des d’aquí, he tingut l’oportunitat de portar el projecte sèpia amb la confraria de l’Estartit i hem obtingut uns resultats molt bons. Quan l’ Isaac em va proposar d’exportar el projecte cap a l’Escala, vaig veure la possibilitat de treballar conjuntament per millorar el medi natural i la manera en que les persones ens relacionem amb el nostre entorn. Estic molt il·lusionat i convençut de que amb aquest projecte sèpia estem unint el mon de la pesca i el de la ciència per millorar l’estat del Mar i la vida dels pescador.PROJECTE SEPIA SC

Per poder impulsar i evolucionar el projecte, hem creat l’organització anomenada PROJECTE SÈPIA S.C. Des d’aquesta organització i gràcies als pescadors artesanals i als col·laboradors que han cregut en el projecte sèpia, hem pogut portar a terme les accions fins a dia d’avui.

PROJECTE SÈPIA SC | Telf. 650 430 757 | projectesepia@gmail.com