Notícies recentsImpulsen un projecte per afavorir la reproducció de la sèpia | 24 de febrer de 2014

Els ous que quedin atrapats accidentalment a les xarxes es recuperaran i es posaran en unes gàbies

Llegir més

La confraria de pescadors i l'Ajuntament de l'Escala han rubricat aquest dimecres un acord per impulsar un projecte pioner per afavorir la reproducció de la sèpia a la badia de Roses i garantir d´aquesta manera el futur de l'espècie. Els pescadors col·locaran branques i matolls per facilitar un lloc segur per reproduir-se i recolliran els ous que quedin enganxats a les xarxes i les durant en un viver que s'instal·larà  al port. Posteriorment, es traslladaran a unes gàbies que faran d'incubadores a sis metres de profunditat fins al naixement de les noves espècies. Aquest matí­ s´ha signat el conveni de col·laboració que dóna el tret de sortida al projecte. A banda de l'Ajuntament de l'Escala i la Confraria de Pescadors també s'hi ha afegit el Club Nàutic l´Escala i les empreses Orca Diving, Rycsa, Tènic disseny i Quercus Sapiens.


El projecte Sèpia, en marxa | 30 de març de 2016

Comença el Projecte Sèpia a l'Escala

Llegir més

Pescadors i cientí­fics han començat a instal.lar avui a l'Escala el quilòmetre de ponedores de sèpia sota l'aigua. El mes vinent es col·locaran els ous recuperats de les xarxes pels pescadors, un miler en tres dies, a les gàbies incubadora. En els propers dies, es repetirà el procés de l'Escala a l'Estartit, amb l'ajuda de la Confraria i del Parc Natural del Montgrí­. Amb la cooperació de mariners i pescadors, s'aconseguirà  que es respectin aquests vivers, afavorint la reproducció de sèpies, pops i calamars.


Col·loquen les gàbies | 6 de maig de 2016

Col·loquen les gàbies incubadora per a 20.000 ous de sèpia

Llegir més

Els responsables del projecte Sèpia van col·locar ahir al fons del mar les gàbies incubadora amb ous de sèpia recuperats de les xarxes pels pescadors en els darrers vint dies. Se n'han recuperat 20.000 d'aquesta espècie. Fa vuit dies es va fer el mateix amb la destinada als ous de calamar, 55.000 recuperats en aquests vint dies. La innovadora gàbia es va col·locar ahir als extrems de la lí­nia de branques de llentiscle d'un quilòmetre que serveix d'hàbitat a l'espècie. Els tècnics han explicat que sèpies i calamars han usat amb èxit les ponedores i es creu que els juvenils hauran de nèixer plegats.

PREMSA

Consulta el recull de premsa relacionat amb el PROJECTE SÈPIA

document